Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till betar

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till betar fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder betar

Ordet betar kan ha olika betydelser.

- Djur, t.ex. hästar och kor, som äter gräs på en hage betar.

- De långa tänder som t.ex. elefanter och valrossar har kallas betar.

- När man sätter en mask på kroken när man skall fiska kallas detta att man betar.


Sett till sina synonymer betyder betar ungefär äter gräs eller agnar, men är även synonymt med exempelvis "långa tänder". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till betar. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet betar kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för betar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet betar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I bakgrunden betar korna som vanligt lugnt och stillsamt.
 2. Korna som betar utmed den smala vägpassagen stannar fogligt upp en och en medan vi passerar i vår gröna Opel.
 3. På landet finns en hage där det står hästar och betar.
 4. Att färga horn och betar rosa på elefanterna tycks vara en smart lösning för att få tjuvjägare att lämna djuren i fred.
 5. Tjuvjakten på elefanter med stora betar har gått för långt, många elefanthonor utvecklar inte betar alls längre.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av betar

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet betar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "betar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet betar förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till betar

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar betar.


Mer information om betar

Andra sätt att lära sig mer kring vad betar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av betar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om betar

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för betar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är betar synonymt med både äter gräs och agnar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.