Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till betänksam

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till betänksam.Vad betyder betänksam

Sett till sina synonymer betyder betänksam ungefär fundersam eller behärskad, men är även synonymt med exempelvis "försiktig" och "lugn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till betänksam. Vår databas innehåller även tre böjningar av betänksam, en exempelmeningar på hur ordet betänksam kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av betänksam

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet betänksam.


Exempelmeningar för betänksam

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet betänksam kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Lois, som röstade på Donald Trump i höstens val och tycker att presidenten gjort bra ifrån sig hittills, är dock lite betänksam när det gäller hur resten av världen kan tänkas reagera.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av betänksam

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet betänksam.


Närmeord till betänksam

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar betänksam.


Mer information om betänksam

Andra sätt att lära sig mer kring vad betänksam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av betänksam är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om betänksam

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för betänksam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är betänksam synonymt med både fundersam och behärskad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.