Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till beskriver

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till beskriver.Vad betyder beskriver

Sett till sina synonymer betyder beskriver ungefär återger eller definierar, men är även synonymt med exempelvis "förklarar" och "karakteriserar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beskriver. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet beskriver kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för beskriver

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beskriver kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Nyhetsbyrån Reuters beskriver hur kvinnor direkt efter att lagen trädde ikraft gav sig ut på vägarna.  
 2. Vittnen beskriver hur räddningspersonal krossade limousinens rutor och klippte upp delar av fordonet.  
 3. Neuropsykologin beskriver de mentala fakulteternas beroende av specifika anatomiska delar av hjärnan.  
 4. SVT har träffat en frisör som jobbar bara 200 meter från platsen och han beskriver ett område i kaos.  
 5. En talesperson beskriver hur de som deltar i sökinsatsen måste vara försiktiga med varje steg de tar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "beskriver" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet beskriver förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till beskriver

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar beskriver.


Mer information om beskriver

Andra sätt att lära sig mer kring vad beskriver betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beskriver är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beskriver

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för beskriver i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beskriver synonymt med både återger och definierar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.