Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till beskriva

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till beskriva.Vad betyder beskriva

Sett till sina synonymer betyder beskriva ungefär förklara eller skildra, men är även synonymt med exempelvis "karakterisera" och "definiera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till beskriva. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet beskriva kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för beskriva

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet beskriva kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Detta för att med ett ord kunna beskriva snöns utseende och egenskaper (se boken "Snö" av Yngve Ryd).  
 2. Leffler själv använde uttrycket "Människorna äro mina problem" för att beskriva sitt litterära fokus.  
 3. Dikten inleds genom att berättaren får tyst på urnan genom att beskriva den som "brud till tystnaden".  
 4. Människor är fysiska varelser och är därför möjliga att undersöka och beskriva genom naturvetenskapen.  
 5. I rennäringen finns många ord för ren, för att med ett ord kunna beskriva en rens ålder, kön, färg etc.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av beskriva

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet beskriva.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "beskriva" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet beskriva förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till beskriva

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar beskriva.


Mer information om beskriva

Andra sätt att lära sig mer kring vad beskriva betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av beskriva är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om beskriva

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för beskriva i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är beskriva synonymt med både förklara och skildra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.