Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bekosta

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till bekosta fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder bekosta

Sett till sina synonymer betyder bekosta ungefär finansiera eller betala, men är även synonymt med exempelvis "anskaffa" och "bära". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bekosta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet bekosta kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för bekosta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bekosta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Min bror har många risodlingar och oxar och blev tvungen att sälja några av dem för att bekosta resan.  
 2. Med sin socialpedagogiska infallsvinkel, kunde Platon motivera att staten skulle bekosta all utbildning.  
 3. Bryggan revs sedan på 1990-talet, eftersom den då började bli gammal och kommunen inte ville bekosta underhållet.  
 4. Spelets budget var mer eller mindre obefintlig och arbetslaget fick bekosta delar av utvecklingen med privata pengar.  
 5. Han bosatte sig i Sundbyberg, men avböjde Anders Petter Löfströms erbjudande om att bekosta en prästgård i Sundbyberg.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bekosta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bekosta.


Närmeord till bekosta

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar bekosta.


Mer information om bekosta

Andra sätt att lära sig mer kring vad bekosta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bekosta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bekosta

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för bekosta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bekosta synonymt med både finansiera och betala, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.