Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till anime

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till anime fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder anime

Anime är ett japanskt ord som till vardags används för att benämna animerad (tecknad) film. Utanför Japan används anime för att specifikt beteckna animerad film med ursprung från japan, och särskilt då sådan film som är tecknad i den stil som är vanlig inom manga (japansk tecknad serie). I Japan används uttrycket generellt för animerad film, faktiskt även utländsk sådan.


Sett till sina synonymer betyder anime ungefär japansk tecknad film, men är även synonymt med exempelvis "animēshon". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till anime. Vår databas innehåller även tre böjningar av anime, två exempelmeningar på hur ordet anime kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av anime

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet anime.


Exempelmeningar för anime

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet anime kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Många 80-talister kanske minns Silver Fang, vilket troligtvis var deras första erfarenhet av anime.
  2. Den japanska manga- och animekulturen med robotar som vänner och hjältar, som samarbetar med människor har gjort robotar mycket populära.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av anime

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet anime.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "anime" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet anime förekommer det i genomsnitt ca. 18100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till anime

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar anime.


Mer information om anime

Andra sätt att lära sig mer kring vad anime betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av anime är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om anime

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för anime i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anime synonymt med både japansk tecknad film och animēshon, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.