Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till animalisk

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till animalisk.


Vad betyder animalisk

Sett till sina synonymer betyder animalisk ungefär animal eller djurisk, men är även synonymt med exempelvis "från djurriket" och "fysisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till animalisk. Vår databas innehåller även två böjningar av animalisk, fem exempelmeningar på hur ordet animalisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av animalisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet animalisk.


Exempelmeningar för animalisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet animalisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Under loppet av ett år utgör andelen animalisk föda sammantaget ungefär 80 procent av den sammantagna födan.  
 2. Till skillnad från de adulta fåglarna är juvenilerna i behov av animalisk föda som snäckor och vatteninsekter.  
 3. Från våren till sommaren spelar också animalisk föda en viktig roll och kan utgöra upp till 30 % av den samlade födan.  
 4. Den adulta fågeln lever nästan uteslutande av vegetarisk föda men juvenilen tar även animalisk föda som snäckor och vatteninsekter.  
 5. Under häckningsperioden och särskilt under uppfödningen av ungarna dominerar animalisk näring, framför allt olika insekter och spindlar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av animalisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet animalisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "animalisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet animalisk förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om animalisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad animalisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av animalisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om animalisk

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för animalisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är animalisk synonymt med både animal och djurisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.