Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ända

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till ända.


Vad betyder ända

Sett till sina synonymer betyder ända ungefär bak eller slut, men är även synonymt med exempelvis "rumpa" och "stuss". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ända. Vår databas innehåller även sex motsatsord, sju böjningar av ända, en exempelmeningar på hur ordet ända kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av ända

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ända.


Motsatsord till ända

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ända.

börja, begynna, inleda, ta sin början, mitt, mitten


Exempelmeningar för ända

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ända kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I Europa återfinns den i kalla tempererade områdena, i Skandinavien ända upp i de norra lappmarkerna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ända

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ända.


Närmeord till ända

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ända.


Mer information om ända

Andra sätt att lära sig mer kring vad ända betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ända är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ända

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ända i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ända synonymt med både bak och slut, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är börja en antonym till ända.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.