Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till börja

Här nedanför hittar du samtliga tjugosex synonymer till börja fördelade på tre ordgrupper.Vad betyder börja

Sett till sina synonymer betyder börja ungefär starta eller gå av stapeln, men är även synonymt med exempelvis "begynna" och "inleda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till börja. Vår databas innehåller även åtta motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet börja kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till börja

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till börja.

sluta, upphöra, ända, avsluta, stump, bli färdig, ändas, löpa ut


Exempelmeningar för börja

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet börja kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vägen var avstängd under en stund men trafiken kunde börja flyta på i ett körtfält kring 11:30-tiden.  
 2. Aron Berglund som ska börja i 7d valde rätt ingång och träffade på sin lärare direkt innanför dörren.  
 3. När renoveringen av Rikssalen var klar, kunde denna börja användas för möten, konserter och middagar.  
 4. Vanligtvis fungerar det så här: Om två personer indikerar att de gillar varandra kan de börja chatta.  
 5. Vi kan inte börja gasa innan vi har fått tillbaka vår personal i normala gängor, säger Gunnar Enlund.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av börja

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet börja.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "börja" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet börja förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till börja

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar börja.


Mer information om börja

Andra sätt att lära sig mer kring vad börja betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av börja är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om börja

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för börja i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är börja synonymt med både starta och gå av stapeln, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är sluta en antonym till börja.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.