Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till abstrakt

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till abstrakt fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder abstrakt

Någonting som är abstrakt är något som är svårt, eller egentligen omöjligt, att uppfatta med hjälp av sinnena. Det är någonting man föreställer sig rent teoretiskt, ofta uppfattas det som någonting overkligt. Motsatsen till abstrakt är konkret.


Sett till sina synonymer betyder abstrakt ungefär ogripbart eller ogripbar, men är även synonymt med exempelvis "abstrus" och "akademisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till abstrakt. Vår databas innehåller även sex motsatsord, två böjningar av abstrakt, tre exempelmeningar på hur ordet abstrakt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av abstrakt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet abstrakt.


Motsatsord till abstrakt

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till abstrakt.

konkret, gripbar, verklig, faktisk, reell, åskådlig


Exempelmeningar för abstrakt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet abstrakt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är faktiskt en abstrakt fara som aldrig riktigt går att förstå sig på.
  2. Män tycks inte drabbas av den sortens abstrakt och ursinningslösa kärlek.
  3. Den är abstrakt och fullständigt öppen för egna analyser och fria tolkningar.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av abstrakt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet abstrakt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "abstrakt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet abstrakt förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till abstrakt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar abstrakt.


Mer information om abstrakt

Andra sätt att lära sig mer kring vad abstrakt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av abstrakt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om abstrakt

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för abstrakt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abstrakt synonymt med både ogripbart och ogripbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är konkret en antonym till abstrakt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.