Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till verklig

Här nedanför hittar du samtliga trettiofyra synonymer till verklig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder verklig

Sett till sina synonymer betyder verklig ungefär reell eller sann, men är även synonymt med exempelvis "realistisk" och "realitet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till verklig. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av verklig, fem exempelmeningar på hur ordet verklig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av verklig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet verklig.


Motsatsord till verklig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till verklig.

låtsad, spelad, potentiell


Exempelmeningar för verklig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet verklig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det andra, som var en verklig stilistisk förebild, förebådar de framtida apadana i Susa och Persepolis.  
 2. Navalnyj har en verklig historia som uttalad nationalist och har kritiserats för rasistiska utlåtanden.  
 3. Livestreaming har varit en uppgående trend under flera år men under coronapandemin tog det verklig fart.  
 4. Oljud, glassbilar, elsparkcyklar osv, herregud, är talar vi dagens ilandsproblem av verklig rang alltså.  
 5. Klimataktivister måste bredda sitt budskap utanför vänsterkretsar om de ska åstadkomma verklig förändring.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av verklig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet verklig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "verklig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet verklig förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till verklig

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar verklig.


Mer information om verklig

Andra sätt att lära sig mer kring vad verklig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av verklig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om verklig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för verklig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är verklig synonymt med både reell och sann, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är låtsad en antonym till verklig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.