Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till yvig

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till yvig.


Vad betyder yvig

Sett till sina synonymer betyder yvig ungefär buskig, men är även synonymt med exempelvis "tät och riklig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till yvig. Vår databas innehåller även tre böjningar av yvig, en exempelmeningar på hur ordet yvig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av yvig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet yvig.


Exempelmeningar för yvig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet yvig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. På svansens främre del förekommer glest fördelade hår och slutet är yvig liksom en borste som används för flaskor.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av yvig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet yvig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "yvig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet yvig förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om yvig

Andra sätt att lära sig mer kring vad yvig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av yvig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om yvig

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för yvig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är yvig synonymt med både buskig och tät och riklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.