Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vittra

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till vittra.Vad betyder vittra

Sett till sina synonymer betyder vittra ungefär falla sönder eller förmultna, men är även synonymt med exempelvis "förtvina" och "lösas upp". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vittra. Vår databas innehåller även sju böjningar av vittra, fem exempelmeningar på hur ordet vittra kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vittra

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vittra.


Exempelmeningar för vittra

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vittra kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Denna bergart kan vittra och erodera och sedan sedimentera och kompakteras till en sedimentär bergart.  
 2. Metamorfa och sedimentära bergarter kan också vittra, erodera, sedimentera och bilda nya sedimentära bergarter.  
 3. Under 1820-talet bildade en grupp studenter vid Uppsala universitet det som skulle bli Juvenalerna som sjöng vittra och spexiga visor.  
 4. Redan tidigare hade inbucklade tak, svaga däck och en kollapsande akter dokumenterats och de nya rapporterna avslöjade att fartyget var på väg att helt vittra sönder.  
 5. Detta innebar dock att man samtidigt tog bort de skyddande lager av lera och slam som förhindrade vraket från att vittra bort genom biologisk nedbrytning och erodering av havsströmmarna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av vittra

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vittra.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vittra" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vittra förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vittra

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar vittra.


Mer information om vittra

Andra sätt att lära sig mer kring vad vittra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vittra är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vittra

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för vittra i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vittra synonymt med både falla sönder och förmultna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.