Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vittnesmål

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till vittnesmål.Vad betyder vittnesmål

Sett till sina synonymer betyder vittnesmål ungefär utsago eller bevis, men är även synonymt med exempelvis "bevisföring" och "bevismaterial". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vittnesmål. Vår databas innehåller även fem böjningar av vittnesmål, fem exempelmeningar på hur ordet vittnesmål kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vittnesmål

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vittnesmål.


Exempelmeningar för vittnesmål

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vittnesmål kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. vittnesmål har kommit ut från Iran under måndagen då internet ligger näsintill helt nere i landet.  
 2. Aktivister, som de i RBSS, riskerar livet för att sprida vittnesmål om verkligheten under IS kontroll.  
 3. Toskas tillägger att vittnesmål till polisen stöder misstankarna, men lämnar inga ytterligare detaljer.  
 4. Tidigare har två kvinnor trätt fram med vittnesmål och nu kommer uttalanden även från en tredje kvinna.  
 5. Blakes dokument avslutas med en serie intyg och edsvurna vittnesmål, avsedda att styrka hans berättelse.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av vittnesmål

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vittnesmål.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vittnesmål" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vittnesmål förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vittnesmål

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar vittnesmål.


Mer information om vittnesmål

Andra sätt att lära sig mer kring vad vittnesmål betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vittnesmål är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vittnesmål

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för vittnesmål i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vittnesmål synonymt med både utsago och bevis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.