Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vederstygglig

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till vederstygglig.


Vad betyder vederstygglig

Begreppet vederstygglig brukar användas om sådant som är ytterst motbjudande för både sinnena och ofta även moralen, t.ex. ett slagfält under ett krig.


Sett till sina synonymer betyder vederstygglig ungefär avskyvärd eller ful, men är även synonymt med exempelvis "hemsk" och "fasansfull". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vederstygglig. Vår databas innehåller även tre böjningar av vederstygglig, en exempelmeningar på hur ordet vederstygglig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av vederstygglig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vederstygglig.


Exempelmeningar för vederstygglig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vederstygglig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Bottens förvandling till en best har sin parallell i Helenas belägenhet, hon säger om sig själv, "jag är vederstygglig som en björn / För alla djur jag möter flyr i skräck." (II:2).  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av vederstygglig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vederstygglig.


Närmeord till vederstygglig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar vederstygglig.


Mer information om vederstygglig

Andra sätt att lära sig mer kring vad vederstygglig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vederstygglig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vederstygglig

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för vederstygglig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 26
  • Ordets poäng i Betapet: 27
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vederstygglig synonymt med både avskyvärd och ful, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.