Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vedermöda

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till vedermöda.Vad betyder vedermöda

Sett till sina synonymer betyder vedermöda ungefär plåga eller ansträngning, men är även synonymt med exempelvis "besvär" och "arbete". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vedermöda. Vår databas innehåller även sju böjningar av vedermöda, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vedermöda

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vedermöda.


Engelsk översättning av vedermöda

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vedermöda.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vedermöda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vedermöda förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vedermöda

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar vedermöda.


Mer information om vedermöda

Andra sätt att lära sig mer kring vad vedermöda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vedermöda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vedermöda

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för vedermöda i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vedermöda synonymt med både plåga och ansträngning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.