Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vattentryck

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till vattentryck.Vad betyder vattentryck

Sett till sina synonymer betyder vattentryck ungefär ångtryck eller fall, men är även synonymt med exempelvis "fallhöjd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vattentryck. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet vattentryck kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för vattentryck

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vattentryck kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Lemu är också under stort vattentryck, vilket begränsar den tid figurerna har på sig att ta sig ut till 119 timmar.  
  2. Sänkt vattentryck kan göra att diskmaskiner och tvättmaskiner avbryter sina program eftersom de inte är konstruerade för lägre vattentryck.  
  3. Sänkt vattentryck kan göra att diskmaskiner och tvättmaskiner avbryter sina program eftersom de inte är konstruerade för lägre vattentryck.  
  4. Ett stort problem med vattenuren utgjordes ofta av ett varierande vattentryck; när vattenbehållaren var full ökade trycket, vilket fick vattnet att strömma ut snabbare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av vattentryck

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vattentryck.Mer information om vattentryck

Andra sätt att lära sig mer kring vad vattentryck betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vattentryck är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vattentryck

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för vattentryck i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 30
  • Ordets poäng i Betapet: 28
  • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vattentryck synonymt med både ångtryck och fall, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.