Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder västerut

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet västerut i vår databas, däremot innehåller vår databas en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet västerut kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till västerut

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till västerut.

österut


Exempelmeningar för västerut

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet västerut kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Antalet hilalier som flyttade västerut från Egypten har uppskattats till så mycket som 200 000 familjer.  
 2. James Cagney och Joan Blondell, som hade spelat tillsammans på Broadway, fördes västerut av Warner Bros.  
 3. Andelen tyskar minskade successivt till följd av att unga tyskar assimilerades eller emigrerade västerut.  
 4. Armén begav sig västerut genom Dzungariet förbi Aralsjön där de gjorde en paus för att fortsätta mot Volga.  
 5. Järnproduktionen spreds senare västerut till inlandet vid Neath och Swansea där man redan utvann antracitkol.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av västerut

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet västerut.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "västerut" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet västerut förekommer det i genomsnitt ca. 50 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till västerut

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar västerut.


Mer information om västerut

Andra sätt att lära sig mer kring vad västerut betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av västerut är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om västerut

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för västerut i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är österut en antonym till .

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.