Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till varsamt

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till varsamt.Vad betyder varsamt

Sett till sina synonymer betyder varsamt ungefär försiktigt eller aktsamt, men är även synonymt med exempelvis "finkänsligt" och "lätt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till varsamt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet varsamt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för varsamt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet varsamt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den är varsamt renoverad och fungerar fortfarande, alla maskiner finns bevarade och bokföringen är i behåll.  
 2. Under Lilla ateljén på bottenplan finns den så kallade Bergmanbion “Operan” kvar, den har 24 platser och är varsamt renoverad.  
 3. Så räddades exempelvis Mariabergets 1700-talsbebyggelse på Södermalm från rivning och husen sanerades varsamt under 1970-talet.  
 4. Redaktionen tar frågan om etik på största allvar och bemödar sig om att berätta historien om den avlidne på ett respektfullt och varsamt sätt.  
 5. Sedan självständigheten 1943 vilar landet på ett sekteristiskt politiskt system, varsamt konstruerat för att inte rubba en känslig demografisk balans.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "varsamt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet varsamt förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till varsamt

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar varsamt.


Mer information om varsamt

Andra sätt att lära sig mer kring vad varsamt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av varsamt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om varsamt

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för varsamt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är varsamt synonymt med både försiktigt och aktsamt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.