Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till värdelösa

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till värdelösa.


Vad betyder värdelösa

Sett till sin synonym betyder värdelösa ungefär kassa, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till värdelösa. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet värdelösa kan användas i en mening.


Exempelmeningar för värdelösa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet värdelösa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. När de upptäckte att hästar var värdelösa på den våta tundran släppte de dem lösa och lät dem klara sig själva.  
 2. Hon uppmuntrar enkelhet och flit och angriper de välbärgade med samma språk som hon anklagar kvinnor för att vara värdelösa.  
 3. De kastade ut oss som om vi vore hundar, som sopor, som om vi var värdelösa för landet, berättar 28-åriga Olga Ramirez gråtandes.  
 4. Enligt O´Grady är det ingen som tror att May kommer att vara kvar på premiärministerposten om ett år, därför är hennes löften värdelösa. .  
 5. Södergrans och hennes moders ekonomiska tillgångar blev därmed plötsligt värdelösa, eftersom de placerats i ryska och ukrainska värdepapper.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till värdelösa

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar värdelösa.


Mer information om värdelösa

Andra sätt att lära sig mer kring vad värdelösa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av värdelösa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om värdelösa

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för värdelösa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kassa synonymt med värdelösa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.