Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vardaglig

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till vardaglig.Vad betyder vardaglig

Sett till sina synonymer betyder vardaglig ungefär informell eller ordinär, men är även synonymt med exempelvis "vanlig" och "alldaglig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vardaglig. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av vardaglig, fem exempelmeningar på hur ordet vardaglig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vardaglig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vardaglig.


Motsatsord till vardaglig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till vardaglig.

mycket konstig, märkvärdigExempelmeningar för vardaglig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vardaglig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. På skolans förskola ”dominerade våld, rädsla och hjälplöshet” och våld var ”en vardaglig metod”, enligt rapporten.  
 2. I Slesvig och strax efter hemkomsten skrev han "Kronbruden", en vardaglig idyll på hexameter, hans enda större dikt efter flyttningen från Lund.  
 3. Den hårda inre kärnan är cirka 2 cm lång och består av fröets eller de tätt sittande frönas sammanvuxna fröskal och brukar i vardaglig mening kallas nöt.  
 4. Bangs artiklar var mer känslosamma med större ord, medan Brodjagas rapportering saknade kollegans "retoriska utsmyckningar" och var mer konkret och vardaglig i tonen.  
 5. Han passade på att föra tillbaka debatten till vardaglig politik, och krävde att kongressen antar ett nytt stimulanspaket i skuggan av coronakrisen ”innan året är slut”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av vardaglig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vardaglig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vardaglig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vardaglig förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vardaglig

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar vardaglig.


Mer information om vardaglig

Andra sätt att lära sig mer kring vad vardaglig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vardaglig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vardaglig

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för vardaglig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vardaglig synonymt med både informell och ordinär, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är mycket konstig en antonym till vardaglig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.