Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vara tvungen att

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till vara tvungen att.


Vad betyder vara tvungen att

Sett till sin synonym betyder vara tvungen att ungefär åligga, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vara tvungen att. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet vara tvungen att kan användas i en mening.


Exempelmeningar för vara tvungen att

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vara tvungen att kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den som vill använda sin elcykel på sådana marker kommer att vara tvungen att söka ett särskilt tillstånd hos länsstyrelsen.  
  2. Om någon skulle ta hans inofficiella plats i makten, skulle han vara tvungen att ha förtjänat det genom offentligt kända meriter.  
  3. Men jag vill heller inte vara tvungen att vänta i tre månader och för att sedan få reda på att valsedlar saknas, och att valet är betydelselöst.  
  4. Efter hemkomsten var Heidenstam fortfarande ovillig att gifta sig med Olga Wiberg; han påstod sig vara tvungen att gardera sig inför en framtida skilsmässa som skulle kunna kosta honom minst 20 000 kronor.  
  5. Att vara tvungen att stänga mitt under en EM-match där Sverige spelar påverkar inte bara en behövd omsättning, det blir också en säkerhetsfråga för personalen, säger Marcus Väisänen, marknadschef för Pitcher's.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till vara tvungen att

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar vara tvungen att.


Mer information om vara tvungen att

Andra sätt att lära sig mer kring vad vara tvungen att betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vara tvungen att är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vara tvungen att

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är åligga synonymt med vara tvungen att, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.