Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vara olika

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till vara olika.


Vad betyder vara olika

Sett till sina synonymer betyder vara olika ungefär avvika eller inte stämma överens, men är även synonymt med exempelvis "skilja sig åt" och "vara olik". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vara olika. Vår databas innehåller även åtta motsatsord.


Motsatsord till vara olika

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till vara olika.

komma överens, enas, bli ense, harmoni, inträffa samtidigt, sammanfalla, stämma överens, motsvara varandra


Närmeord till vara olika

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar vara olika.


Mer information om vara olika

Andra sätt att lära sig mer kring vad vara olika betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vara olika är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vara olika

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vara olika synonymt med både avvika och inte stämma överens, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är komma överens en antonym till vara olika.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.