Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vapenhus

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till vapenhus.


Vad betyder vapenhus

Sett till sina synonymer betyder vapenhus ungefär förhall, men är även synonymt med exempelvis "förrum". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vapenhus. Vår databas innehåller även fyra böjningar av vapenhus, två exempelmeningar på hur ordet vapenhus kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av vapenhus

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vapenhus.


Exempelmeningar för vapenhus

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vapenhus kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den tidigare kyrkan i Västra Vram byggdes av gråsten i romansk stil, förmodligen på 1300-talet, och blev sedan utbyggd med torn och vapenhus senare under medeltiden.  
  2. Towern har även varit en plats för avrättning och tortyr, samt vapenhus, skattkammare, zoo, Royal Mint, observatorium, som sedan 1303 den plats där Storbritanniens riksregalier förvaras.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av vapenhus

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vapenhus.


Mer information om vapenhus

Andra sätt att lära sig mer kring vad vapenhus betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vapenhus är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vapenhus

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för vapenhus i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vapenhus synonymt med både förhall och förrum, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.