Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till våning

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till våning.Vad betyder våning

Sett till sina synonymer betyder våning ungefär våningsplan eller plan, men är även synonymt med exempelvis "etage" och "lägenhet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till våning. Vår databas innehåller även sju böjningar av våning, fem exempelmeningar på hur ordet våning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av våning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet våning.


Exempelmeningar för våning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet våning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Från början hade gården bara haft ett hus med en våning, men 1762 tillkom en ny, större huvudbyggnad.  
 2. Denna hade enligt ovan nämnda brandförsäkringsbrev så sent som 1828 fortfarande endast varit i en våning.  
 3. Våningen två trappor upp i den östra längan kallas Prins Bertils våning efter dess senast kända invånare.  
 4. Byggnaden består av en huvuddel i två våningar och därifrån utstickande två olika långa flyglar i en våning.  
 5. Den 2 januari 1689 flyttades prinsen till en egen våning i slottet med egen hovstat, tjänarstab och regemente.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av våning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet våning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "våning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet våning förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till våning

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar våning.


Mer information om våning

Andra sätt att lära sig mer kring vad våning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av våning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om våning

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för våning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är våning synonymt med både våningsplan och plan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.