Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vändpunkt

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till vändpunkt.Vad betyder vändpunkt

Sett till sina synonymer betyder vändpunkt ungefär förändring eller helomvändning, men är även synonymt med exempelvis "höjdpunkt" och "inriktning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vändpunkt. Vår databas innehåller även sju böjningar av vändpunkt, fem exempelmeningar på hur ordet vändpunkt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vändpunkt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vändpunkt.


Exempelmeningar för vändpunkt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vändpunkt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Arméns stormning av den Röda Moskén, som sommaren 2007 belägrats av extremisterna, blev en vändpunkt.  
 2. En vändpunkt i pjäsens popularitet kom i och med Tyrone Guthries uppsättning i Stratford, Ontario 1953.  
 3. Ibland sker det saker som sätter igång en historisk vändpunkt och jag tror att Afghanistan är ett sådant fall.  
 4. Målet är att göra 15 juli 2016 till en historisk vändpunkt i klass med grundandet av den moderna republiken 1923.  
 5. Det här valet blir kanske inte en vändpunkt, utan mer en bekräftelse på hur vi haft det under de senaste sju åren.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av vändpunkt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vändpunkt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vändpunkt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vändpunkt förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om vändpunkt

Andra sätt att lära sig mer kring vad vändpunkt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vändpunkt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vändpunkt

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för vändpunkt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vändpunkt synonymt med både förändring och helomvändning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.