Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vanadin

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till vanadin fördelade på två ordgrupper.Vad betyder vanadin

Sett till sina synonymer betyder vanadin ungefär grundämne 23, men är även synonymt med exempelvis "V". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vanadin. Vår databas innehåller även tre böjningar av vanadin, en exempelmeningar på hur ordet vanadin kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vanadin

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vanadin.


Exempelmeningar för vanadin

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vanadin kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Fosfater inkluderar alla mineral med en tetraeder-komponent med formeln AO4 där A kan stå för fosfor, antimon, arsenik eller vanadin.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av vanadin

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vanadin.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vanadin" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vanadin förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vanadin

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar vanadin.


Mer information om vanadin

Andra sätt att lära sig mer kring vad vanadin betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vanadin är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vanadin

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för vanadin i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vanadin synonymt med både grundämne 23 och V, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.