Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till välstädat

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till välstädat.


Vad betyder välstädat

Sett till sina synonymer betyder välstädat ungefär ordentligt eller prydligt, men är även synonymt med exempelvis "rent och snyggt" och "snyggt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till välstädat. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet välstädat kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för välstädat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet välstädat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Att just Norrköping blir så välstädat menar han beror på att Pantamera har sitt huvudkontor i Norrköping och att här finns många engagerade partners från näringslivet och många föreningar som vill vara med.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "välstädat" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet välstädat förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till välstädat

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar välstädat.


Mer information om välstädat

Andra sätt att lära sig mer kring vad välstädat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av välstädat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om välstädat

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för välstädat i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är välstädat synonymt med både ordentligt och prydligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.