Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till välmående

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till välmående.


Vad betyder välmående

Sett till sina synonymer betyder välmående ungefär blomstrande eller frisk, men är även synonymt med exempelvis "prunkande" och "välbefinnande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till välmående. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet välmående kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till välmående

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till välmående.

undernärd


Exempelmeningar för välmående

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet välmående kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han var näst äldste sonen i en välmående assimilerad judisk familj i Wiens femte distrikt Margareten.  
 2. Öns arabiska invånare var de större jordägarna på ön och var i allmänhet mer välmående än afrikanerna.  
 3. Det är ju välmående man är ute efter, vi är inga elitsatsande personer som ska toppa till OS, säger hon.  
 4. Med tanke på vad som väntar under OS är hon orolig för sitt välmående och väljer därför att avstå spelen.  
 5. Grönska i städer är bra på många sätt; det är bra för klimatet och grönområden är bra för människors välmående.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av välmående

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet välmående.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "välmående" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet välmående förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om välmående

Andra sätt att lära sig mer kring vad välmående betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av välmående är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om välmående

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för välmående i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är välmående synonymt med både blomstrande och frisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är undernärd en antonym till välmående.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.