Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vad

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till vad fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder vad

Sett till sina synonymer betyder vad ungefär underben eller va, men är även synonymt med exempelvis "baksida av underben" och "appell". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vad. Vår databas innehåller även fem böjningar av vad, fem exempelmeningar på hur ordet vad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vad.


Exempelmeningar för vad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Något som innebär en tyngre ekonomisk börda än vad som är rättvist, enligt den katalanska regeringen.  
 2. I lagen upptogs ett antal regler om hur bolag skulle bildas och vad bolagsordningen skulle innehålla.  
 3. I operetten En kvinna som vet vad hon vill fick hon spela dotter till den sex år äldre Zarah Leander.  
 4. Fallet med de försvunna studenterna skakade Mexiko och det är fortfarande oklart exakt vad som hände.  
 5. Förväntansbilden skiljer sig rejält, för mycket, om vad som är möjligt att göra, sade Löfven till TT.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av vad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vad förekommer det i genomsnitt ca. 8100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vad

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar vad.


Mer information om vad

Andra sätt att lära sig mer kring vad vad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vad

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för vad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vad synonymt med både underben och va, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.