Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till utvikning

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till utvikning.


Vad betyder utvikning

Sett till sina synonymer betyder utvikning ungefär avstickare eller avvikelse från ämnet, men är även synonymt med exempelvis "digression" och "exkurs". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utvikning. Vår databas innehåller även sju böjningar av utvikning, en exempelmeningar på hur ordet utvikning kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av utvikning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet utvikning.


Exempelmeningar för utvikning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utvikning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Denna invändning försvagas dock av att Josefus, när han gjorde liknande utvikningar, brukade i likhet med hur han exempelvis gjorde i stycket efter Testimonium Flavianum, tala om att han gjorde en utvikning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utvikning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utvikning.


Närmeord till utvikning

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar utvikning.


Mer information om utvikning

Andra sätt att lära sig mer kring vad utvikning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utvikning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utvikning

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för utvikning i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utvikning synonymt med både avstickare och avvikelse från ämnet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.