Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till uttrycker

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till uttrycker.


Vad betyder uttrycker

Sett till sina synonymer betyder uttrycker ungefär beskriver, men är även synonymt med exempelvis "visar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uttrycker. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet uttrycker kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för uttrycker

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uttrycker kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Justin Trudeau uttrycker sig mer kritiskt mot USA än tidigare om upptrappningen av konflikten med Iran.  
 2. Även om de uttrycker att det är ett underbart liv så är det också hårt arbete, säger Victoria Johansson.  
 3. Koalitionen som legat bakom mycket av demonstrationerna i Mali uttrycker stöd för militärkuppen i landet.  
 4. Hon uttrycker dock inga egna åsikter, men visar att hon kan de rätta svaren och svarar som i en tentamen.  
 5. Flera ryska politiker uttrycker i ryska medier förhoppningar om fortsatt goda relationer mellan länderna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uttrycker" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uttrycker förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uttrycker

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar uttrycker.


Mer information om uttrycker

Andra sätt att lära sig mer kring vad uttrycker betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uttrycker är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uttrycker

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uttrycker i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 27
 • Ordets poäng i Betapet: 27
 • Ordets poäng i WordFeud: 27

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uttrycker synonymt med både beskriver och visar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.