Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till uttryck

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till uttryck fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder uttryck

Sett till sina synonymer betyder uttryck ungefär benämning eller talesätt, men är även synonymt med exempelvis "term" och "formulering". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uttryck. Vår databas innehåller även fem böjningar av uttryck, fem exempelmeningar på hur ordet uttryck kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uttryck

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uttryck.


Exempelmeningar för uttryck

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uttryck kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kanske är det ett uttryck för rivaliteten mellan Iran och landets fiende i Mellanöstern Saudiarabien.  
 2. Ett vanligt uttryck för att menstruera var under denna tid att "ha på kläderna" eller "ha på särken".  
 3. I ett 24 sidor långt brev och en video har han uttryck högerradikala åsikter och konspirationsteorier.  
 4. Warren (1973) ger uttryck för: Henrik den yngre var den enda i sin familj som var populär i sin samtid.  
 5. Vakuum (även tomrum) är ett fysikaliskt uttryck för ett utrymme som inte innehåller någon materia alls.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uttryck

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uttryck.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uttryck" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uttryck förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uttryck

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar uttryck.


Mer information om uttryck

Andra sätt att lära sig mer kring vad uttryck betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uttryck är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uttryck

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för uttryck i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 25
 • Ordets poäng i Betapet: 25
 • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uttryck synonymt med både benämning och talesätt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.