Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till utstå

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till utstå.


Vad betyder utstå

Sett till sina synonymer betyder utstå ungefär genomlida eller uthärda, men är även synonymt med exempelvis "palla" och "tåla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utstå. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet utstå kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för utstå

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utstå kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Epikurismens typ av hedonism har fått utstå mycket kritik, inte minst under antiken, då den fördömdes.  
 2. Angela Merkel fick utstå burop när hon inför valet kampanjade i sina forna hemtrakter i östra Tyskland.  
 3. När Riksdagshuset invigdes 1906 fick dess arkitekt, Aron Johansson, utstå hård kritik för sin skapelse.  
 4. Melania Trump får utstå hård kritik sedan hon burit en jacka med texten ”I really don't care, do u?  
 5. Det har gjort att den unge spelaren fått utstå kritik, hat och nedsättande kommentarer på sociala medier.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utstå

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utstå.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "utstå" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet utstå förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till utstå

I vår databas över ord finns 17 ord som innehåller eller liknar utstå. Här kommer de tio första.


Mer information om utstå

Andra sätt att lära sig mer kring vad utstå betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utstå är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utstå

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för utstå i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utstå synonymt med både genomlida och uthärda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.