Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till utseende

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till utseende fördelade på tre ordgrupper.Vad betyder utseende

Sett till sina synonymer betyder utseende ungefär yttre eller anblick, men är även synonymt med exempelvis "anletsdrag" och "ansikte". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utseende. Vår databas innehåller även sju böjningar av utseende, fem exempelmeningar på hur ordet utseende kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av utseende

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet utseende.


Exempelmeningar för utseende

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utseende kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Detta för att med ett ord kunna beskriva snöns utseende och egenskaper (se boken "Snö" av Yngve Ryd).  
 2. Tre restaureringar med om- och tillbyggnad av kyrkan har delvis ändrat kyrkans ursprungliga utseende.  
 3. De måltavlor vi sett har haft bilder på olika människotyper men knappast någon med arabiskt utseende.  
 4. Dagens byggnad fick sitt nuvarande utseende efter 1800-talets mitt genom flera om- och tillbyggnader.  
 5. Hyenor placeras trots sitt hundliknande utseende till underordningen kattliknande rovdjur (Feloidea).  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av utseende

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utseende.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "utseende" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet utseende förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till utseende

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar utseende.


Mer information om utseende

Andra sätt att lära sig mer kring vad utseende betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utseende är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utseende

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för utseende i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utseende synonymt med både yttre och anblick, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.