Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till utforska

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till utforska.Vad betyder utforska

Sett till sina synonymer betyder utforska ungefär undersöka eller studera, men är även synonymt med exempelvis "utröna" och "analysera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utforska. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet utforska kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för utforska

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utforska kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De pratade om sin ”fantastiska” nya applikation som ska tillåta användare att utforska världen digitalt.  
 2. De börjar utforska omgivningen efter fyra veckor och avvänjs från modersmjölken efter cirka två månader.  
 3. Även om grottan där det hela ägde rum är avstängd, kan besökarna utforska flera andra grottor i närheten.  
 4. Svipdag lämnar nu denna tanke och börjar på nytt att med sina frågor utforska borgen och dess omgivningar.  
 5. För att helt utforska detta inlandshav sändes 1792 en expedition under ledning av Dionisio Alcalá Galiano.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av utforska

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utforska.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "utforska" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet utforska förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till utforska

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar utforska.


Mer information om utforska

Andra sätt att lära sig mer kring vad utforska betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utforska är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utforska

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för utforska i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utforska synonymt med både undersöka och studera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.