Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till utförlig

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till utförlig.Vad betyder utförlig

Sett till sina synonymer betyder utförlig ungefär detaljerad eller grundlig, men är även synonymt med exempelvis "ingående" och "uttömmande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till utförlig. Vår databas innehåller även två böjningar av utförlig, fem exempelmeningar på hur ordet utförlig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av utförlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet utförlig.


Exempelmeningar för utförlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet utförlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Detta är osannolikt med tanke på att det var Owen som skrev en utförlig uppsats om London-exemplaret.  
 2. Efter en utförlig diskussion av främst navigeringstekniskt slag kom kommissionen till samma resultat som ÖB 1981.  
 3. En mer utförlig diskussion av motivfrågor i vad avser intrång i svenska skärgården återfinns i avsnittet motivbild nedan.  
 4. Vid en utförlig studie i Belgien var det ett fåtal mycket framgångsrika blåmesar som lyckades föda upp 40 eller fler utflugna boungar.  
 5. När hon vittnade kunde Blasey Ford ge en utförlig skildring av övergreppet, men medgav att hon hade glömt flera detaljer kring händelsen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av utförlig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet utförlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "utförlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet utförlig förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till utförlig

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar utförlig.


Mer information om utförlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad utförlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av utförlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om utförlig

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för utförlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utförlig synonymt med både detaljerad och grundlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.