Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till uppträda

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till uppträda.


Vad betyder uppträda

Sett till sina synonymer betyder uppträda ungefär agera eller framträda, men är även synonymt med exempelvis "framföra" och "figurera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppträda. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet uppträda kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för uppträda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppträda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. På grund av coronarestriktionerna fick melodifestival-artisterna uppträda inför tomma stolar i våras.  
 2. Under fräsningen kan en serie problem uppträda som försvårar fräsningsarbetet och försämrar kvaliteten.  
 3. En stor del av Norwoods musikaliska grund kom från att se sin pappa, Willie Norwood, uppträda i kyrkan.  
 4. I augusti 2009 åkte Dolmayan, Perez, Shamoun och Cifarelli till Irak för att uppträda på en USO-konsert.  
 5. De fick utmärkta recensioner och trion fortsatte uppträda i södra Ontario, samt på radio, fram till 1944.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppträda

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppträda.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppträda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppträda förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppträda

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar uppträda.


Mer information om uppträda

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppträda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppträda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppträda

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för uppträda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppträda synonymt med både agera och framträda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.