Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till uppsving

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till uppsving.Vad betyder uppsving

Sett till sina synonymer betyder uppsving ungefär uppgång eller ökning, men är även synonymt med exempelvis "boom" och "höjning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppsving. Vår databas innehåller även fem böjningar av uppsving, fem exempelmeningar på hur ordet uppsving kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uppsving

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uppsving.


Exempelmeningar för uppsving

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppsving kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Partiet fick snabbt ett uppsving i opinionen, men misslyckades med att komma in i förbundsdagen samma år.  
 2. Partiet fick ett snabbt uppsving i opinionen, men misslyckades med att komma in i förbundsdagen samma år.  
 3. Sajten fick ett rejält uppsving när Donald Trump under sin valkampanj besökte Jones show och prisade honom.  
 4. Pandemin och dess medföljande reserestriktioner tycks ha gett husvagnen ett ytterligare uppsving i Sverige.  
 5. Händelsen utlöste massiva protester i landet och innebar att Black Lives Matters-rörelsen fick ett uppsving.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av uppsving

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppsving.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppsving" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppsving förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om uppsving

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppsving betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppsving är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppsving

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uppsving i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppsving synonymt med både uppgång och ökning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.