Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till uppskov

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till uppskov.


Vad betyder uppskov

Sett till sina synonymer betyder uppskov ungefär frist eller respit, men är även synonymt med exempelvis "anstånd" och "andrum". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppskov. Vår databas innehåller även fem böjningar av uppskov, fem exempelmeningar på hur ordet uppskov kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uppskov

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uppskov.


Exempelmeningar för uppskov

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppskov kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De som redan handlar med päls får uppskov till januari 2020 för att kunna hinna sälja slut på sina lager.  
 2. Men i höst tas möjligheten bort och då måste företagen betala in den skatt man tidigare fått uppskov med.  
 3. Men när den möjligheten i höst tas bort behöver företagen betala in den skatt som man tidigare fått uppskov på.  
 4. Eftersom man inte hann att bli klara till den utlovade tiden begärdes ytterligare två timmars uppskov, vilket beviljades.  
 5. Först avrättades en 52-årig mord- och våldtäktsdömd fånge, Jack Jones, sedan USA:s högsta domstol avslagit en begäran om uppskov.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppskov

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppskov.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppskov" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppskov förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppskov

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar uppskov.


Mer information om uppskov

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppskov betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppskov är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppskov

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för uppskov i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppskov synonymt med både frist och respit, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.