Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till upphäva

Här nedanför hittar du samtliga trettioen synonymer till upphäva.


Vad betyder upphäva

Sett till sina synonymer betyder upphäva ungefär avblåsa eller återkalla, men är även synonymt med exempelvis "avbryta" och "avskaffa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till upphäva. Vår databas innehåller även tolv motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet upphäva kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till upphäva

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till upphäva.

inrätta, etablera, grunda, intyga, bekräfta att något är sant, styrka, bestyrka, stärka, förkroppsliga, förverkliga, underhålla, försörja


Exempelmeningar för upphäva

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet upphäva kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Man kan ta reda på vilket moderkort som ett exemplar av spelkonsolen använder utan att upphäva garantin.  
 2. I dag kommer den spanska senaten rösta om att upphäva Kataloniens självstyre och ta kontroll över regionen.  
 3. Han och Vatikanen känner en ”djup oro” för situationen i landet och ber regeringen att upphäva församlingen.  
 4. Liberalfeminismen tror på utbildning, uppfostran och ändrade attityder för att upphäva kvinnans underordning.  
 5. President Trump vill upphäva reglerna för att påskynda de nya infrastruktursatsningar som han lovade i valrörelsen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av upphäva

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet upphäva.


Närmeord till upphäva

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar upphäva.


Mer information om upphäva

Andra sätt att lära sig mer kring vad upphäva betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av upphäva är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om upphäva

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för upphäva i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är upphäva synonymt med både avblåsa och återkalla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inrätta en antonym till upphäva.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.