Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till uppdelning

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till uppdelning.


Vad betyder uppdelning

Sett till sina synonymer betyder uppdelning ungefär fragmentering eller avgränsning, men är även synonymt med exempelvis "delning" och "differentiering". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppdelning. Vår databas innehåller även sju böjningar av uppdelning, fem exempelmeningar på hur ordet uppdelning kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av uppdelning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet uppdelning.


Exempelmeningar för uppdelning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppdelning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Våningarnas uppdelning (antal rum gäller exklusive smårum, klädkammare, trapphus, valv och liknande):.  
 2. Tanken bakom denna uppdelning var att hotellgästerna inte skulle störas av matos och buller från köket.  
 3. Denna uppdelning är mer relevant när det gäller dagens situation hos språken, dock inte språkhistoriskt.  
 4. Skolundervisningen i Norrköping präglades under början av 1900-talet av uppdelning av pojkar och flickor.  
 5. Bolivias etniska uppdelning uppskattas till 30 procent Quechuatalande och 25 procent Aymaratalande indianer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uppdelning

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uppdelning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppdelning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppdelning förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppdelning

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar uppdelning.


Mer information om uppdelning

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppdelning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppdelning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppdelning

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för uppdelning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppdelning synonymt med både fragmentering och avgränsning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.