Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till understryka

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till understryka.


Vad betyder understryka

Sett till sina synonymer betyder understryka ungefär poängtera eller markera, men är även synonymt med exempelvis "accentuera" och "betona". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till understryka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet understryka kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för understryka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet understryka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Jag vill verkligen understryka att läget i landet är fruktansvärt, säger hon till SVT:s Morgonstudion.  
 2. Ja, men det är viktigt att understryka att utrikesministern menar att detta ska göras om det är möjligt.  
 3. , säger Oum El Ghaït Benessahraoui, samtidigt som hon vill understryka att hon har hopp inför framtiden:.  
 4. Men vi vill understryka att Nordea har gjort kraftfulla insatser sedan dess för att motverka penningtvätt.  
 5. ”Jag ångrar mitt beteende under den här perioden och kan bara understryka att jag är emot all form av våld.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av understryka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet understryka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "understryka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet understryka förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till understryka

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar understryka.


Mer information om understryka

Andra sätt att lära sig mer kring vad understryka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av understryka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om understryka

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för understryka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är understryka synonymt med både poängtera och markera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.