Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till typer

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till typer.Vad betyder typer

Sett till sina synonymer betyder typer ungefär arter eller sats, men är även synonymt med exempelvis "stil" och "stilsort". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till typer. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet typer kan användas i en mening.


Exempelmeningar för typer

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet typer kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En stor del av maten var konserver såsom pemmikan och andra typer av kött, ost och kondenserad mjölk.  
 2. Vätskefasen i jord består vanligen av vatten innehållande olika typer och mängder lösta elektrolyter.  
 3. De färger som trollsländor uppvisar kan delas in i två olika typer, pigmentfärger och strukturfärger.  
 4. Vi måste jobba med förbokade och andra typer av insatser för att nå ännu högre, säger Maria Landgren.  
 5. Det fanns flera olika typer av passiv förvaring anpassade efter vad föremålet bestod av för material.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till typer

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar typer.


Mer information om typer

Andra sätt att lära sig mer kring vad typer betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av typer är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om typer

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för typer i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 14


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är typer synonymt med både arter och sats, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.