Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tyda på

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till tyda på.


Vad betyder tyda på

Sett till sina synonymer betyder tyda på ungefär ange eller antyda, men är även synonymt med exempelvis "beteckna" och "betyda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tyda på. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet tyda på kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för tyda på

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tyda på kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I klippet går Maja Frankel genom fem tecken som kan tyda på att ditt barn känner sig otrygg i skolan.  
  2. Att Jo Sing-Gil tagit med sig fru och barn till Rom kan tyda på att han är från en privilegierad familj.  
  3. Detta kan tyda på en acceptans eller kultur på arbetsplatsen, skriver HR i sin bedömning av internutredningen.  
  4. Och saker började hända som kan tyda på att katolska kyrkan får allt mindre inflytande över irländarnas vardagsliv.  
  5. Samtidigt, säger han, kan upplösandet av avtalet snarare tyda på att det inte handlar om något kallt krig mellan två poler.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tyda på

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen tyda på.


Närmeord till tyda på

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar tyda på.


Mer information om tyda på

Andra sätt att lära sig mer kring vad tyda på betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tyda på är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tyda på

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tyda på synonymt med både ange och antyda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.