Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till trollformel

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till trollformel.Vad betyder trollformel

Sett till sina synonymer betyder trollformel ungefär besvärjelse eller förtrollning, men är även synonymt med exempelvis "trolldom". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till trollformel. Vår databas innehåller även sju böjningar av trollformel, två exempelmeningar på hur ordet trollformel kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av trollformel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet trollformel.


Exempelmeningar för trollformel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet trollformel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Innan Emon tar sig ut uttalar han en trollformel och kastar Wanders svärd i en damm i den bakre delen av templet.  
  2. Under tiden reciterar den mer eller mindre inspärrade Shiita en trollformel, som hon lärt sig av sin farmor/mormor, vilket får till följd att hennes kristall börja utsända en ljusstråle i riktning mot Laputa.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av trollformel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet trollformel.


Mer information om trollformel

Andra sätt att lära sig mer kring vad trollformel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av trollformel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om trollformel

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för trollformel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är trollformel synonymt med både besvärjelse och förtrollning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.