Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till trohet

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till trohet.


Vad betyder trohet

Sett till sina synonymer betyder trohet ungefär lojal eller lojalitet, men är även synonymt med exempelvis "fidelitet" och "hederlighet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till trohet. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av trohet, fem exempelmeningar på hur ordet trohet kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av trohet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet trohet.


Motsatsord till trohet

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till trohet.

otrohet


Exempelmeningar för trohet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet trohet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Grupper i en rad länder samlades kring dess svarta fana och svor ledaren Abu Bakr al-Baghdadi trohet.  
 2. International Business Times skriver att Qardash var en del av al-Qaeda innan han svor trohet till IS.  
 3. Boko Haram svor 2015 trohet till terrorrörelsen Islamiska staten (IS) och kallar sig numera för Iswap.  
 4. År 1148 intog venetianarna Pula och år 1150 tvingade de staden att svära trohet mot Republiken Venedig.  
 5. Man förknippade egenskaper som ledarskap, kraft, intelligens, trohet, engagemang och djärvhet med djuret.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av trohet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet trohet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "trohet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet trohet förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till trohet

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar trohet.


Mer information om trohet

Andra sätt att lära sig mer kring vad trohet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av trohet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om trohet

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för trohet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är trohet synonymt med både lojal och lojalitet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är otrohet en antonym till trohet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.