Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tråkig

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiosex synonymer till tråkig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder tråkig

Sett till sina synonymer betyder tråkig ungefär trälig eller trist, men är även synonymt med exempelvis "mossig" och "tradig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tråkig. Vår databas innehåller även elva motsatsord, tre böjningar av tråkig, fem exempelmeningar på hur ordet tråkig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tråkig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tråkig.


Motsatsord till tråkig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till tråkig.

lycklig, glad, glädjestrålande, livlig, vital, levande, naturtrogen, pigg, livfull, glad och oförskräckt, vass


Exempelmeningar för tråkig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tråkig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi fick in energi, löpningar och ett helt annat spel efter en ganska sömnig och tråkig första halvlek.  
 2. I slutänden var det Angela Merkel som gick vinnande ur en valduell som sågas för att vara trist och tråkig.  
 3. Men det finns inget hos honom som tyder på inre plågor eller ens självkännedom, vilket gör honom till en tråkig Louis".  
 4. Philip Kennicott på The Washington Post tyckte att filmen var tråkig och att den inte nådde upp till samma kvalitet som serieromanen.  
 5. Det var en avvaktande och tråkig match och jag fick tre varningar där vissa var lite väl enkla, tyckte inte att jag förtjänade dem men så är det ibland, säger Macias.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tråkig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tråkig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tråkig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tråkig förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tråkig

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar tråkig.


Mer information om tråkig

Andra sätt att lära sig mer kring vad tråkig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tråkig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tråkig

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för tråkig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tråkig synonymt med både trälig och trist, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är lycklig en antonym till tråkig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.