Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till torkhus

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till torkhus fördelade på fyra ordgrupper.


Vad betyder torkhus

Sett till sina synonymer betyder torkhus ungefär kölna eller ria, men är även synonymt med exempelvis "torkria" och "sädtork". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till torkhus. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet torkhus kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för torkhus

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet torkhus kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Fotot föreställer ett gammalt torkhus som finns på Gammelgården i Borlänge.
 2. Det var i februari månad som ett torkhus för malt brann ned, man försökte stoppa branden men alla försök var förgäves och torkhuset strök med.
 3. Det var då "skogsfinnarna" valde då att göra så som i sitt forna hemland, de byggde rior - särskilda torkhus.
 4. Inför säsongen 2016 uppförde vi ett nytt torkhus, som byggdes så att det skulle ha en anslutning till den befintliga lagringsanläggningen.
 5. Torkhuset gavs sedan olika benämningar och kallades bl.a. för bastu, ria eller kölna, helt beroende på dess huvudfunktion.

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av torkhus

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet torkhus.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "torkhus" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet torkhus förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om torkhus

Andra sätt att lära sig mer kring vad torkhus betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av torkhus är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om torkhus

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för torkhus i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är torkhus synonymt med både kölna och ria, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.