Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tilldragande

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till tilldragande.


Vad betyder tilldragande

Sett till sina synonymer betyder tilldragande ungefär magnetisk eller attraktiv, men är även synonymt med exempelvis "lockande" och "snygg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tilldragande. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet tilldragande kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för tilldragande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tilldragande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Köttbitarna steks ytligt, kanterna bryns med en blåslampa och köttet färgas med färgämnen, för att se mer tilldragande ut.  
  2. Krambo Bostads AB valde detta utseende för att kommunen ville göra det närvarande villaområdet mer tilldragande, genom en attraktiv skola.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tilldragande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tilldragande.


Mer information om tilldragande

Andra sätt att lära sig mer kring vad tilldragande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tilldragande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tilldragande

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för tilldragande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tilldragande synonymt med både magnetisk och attraktiv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.